1. Ryd op, smid ud – og vælg kvalitet frem for kvantitet
Selvfølgelig skal I have skabsplads nok… Men lad være at overfylde et nyt køkken med alverdens skabe, som I blot bruger til at opbevare gamle kagedåser og slidte stegepander. Start derfor med at rydde op i jeres nuværende køkken. Det, I ikke har brugt det sidste år, smider I væk. Det, I ikke har brugt de sidste 3 måneder, kommes i flyttekasser og gemmes væk. På den måde har I det udstyr tilbage, som I reelt bruger, og som der skal være plads til i det nye køkken. Det betyder, at I nu kan vælge kvalitet frem for kvantitet – og så får I oven i købet et køkken med luft og plads til at arbejde i.
2. Brug penge nok!
Et nyt køkken er en investering i dejlige stunder og massevis af livskvalitet, der måske skal vare de næste 25 år. Lad derfor være med at spare de sidste 5 – 10 % på budgettet for at give afkald på de sidste lækre detaljer, som I ville have glædet jer over hver eneste dag. Hos Sensoform har alt for ofte oplevet, at kunderne efterfølgende har fortrudt, at de valgte at spare de sidste penge, der set over køkkenets levetid er en yderst begrænset omkostning. Vores råd er derfor at bruge penge nok. Ikke for mange penge – men nok!
3. Tænk på køkkenet som en arbejdsplads
Der arbejdes i et køkken hver eneste dag. Tænk derfor på køkkenet som en arbejdsplads, og ikke et udstillingskøkken. Et køkken består grundlæggende af en kold zone, samt et vådt og varmt område. Mellem hvert af disse områder er der mange arbejdsopgaver og rutiner, som kræver, at der minimum skal være 120 cm fri arbejdsplads for at det fungerer optimalt. Det er vigtigt, at tage højde for denne afstand.
4. Vis at du tør – og tænk fremad
Der er uanede muligheder for at få et unikt og individuelt køkken, som I kan glæde jer over hver eneste dag. Men det kræver, at I tør tænke lidt anderledes i både stil, form og farver. Ja, I kan sagtens vælge et hvidt køkken, men så får I et køkken, der ligner alle andres… Samtidig er det vigtigt at tænke fremad. Køkkenet skal ikke kun være brugbart lige nu, men også hvis familien eksempelvis bliver udvidet, eller der sker andre ændringer.Sørg derfor for at tænke fremad.
5. Vælg den rigtige bordplade
Bordpladen er køkkenets motor – forstået på den måde, at det først og fremmest er den, der slides på, da den bruges hver eneste dag. Derfor er det meget vigtigt at vælge den rigtige bordplade. Heldigvis er materialer og muligheder nærmest er uanede, men det kræver grundig og professionel rådgivning.