et af jammerbugtens flotteste byggerier stråler med et sensoform køkken

I smukke Rødhus lige bag klitterne til det berusende Vesterhav har Flemming Møller Mortensen og Erik Elgaard Sørensen udlevet drømmen om et helt særligt og unikt sommerhus. Det smukke hus hedder Kristianshøj og er blevet nomineret som et af Jammerbugt Kommunes flotteste byggerier i 2018 for dets arkitektur og interiør. Køkkenet i huset er leveret af Sensoform.

– Der findes rigtig mange flotte køkkener, men de fleste er alligevel meget ens og vel egentlig også lidt småkedelige. Så da vi skulle bygge, søgte vi efter et anderledes køkken med kant. Et køkken, der godt måtte skille sig ud. Vi var meget grundige i vores søgen og forarbejde. Vi var blandt andet inde i nogle af de mest stilfulde og kantede boligbutikker i det nordsjællandske, men vi kunne ikke finde det rigtige. Men så kom vi i dialog med Thorkild hos Sensoform i Aalborg, og her oplevede vi for første gang noget helt anderledes. Både i udvalget af køkkener og den rådgivning, vi fik, fortæller Erik.

– Vi oplevede først og fremmest en helhed. Der var en overensstemmelse mellem udvalgets høje kvalitet og den rådgivning og sparring, vi oplevede. Det hele hang sammen, og det gav den helt rigtige fornemmelse og signalerede også troværdighed. Der var sammenhæng mellem vores forventninger og det, vi oplevede.

– Samtidig oplevede vi en meget ærlig rådgivning, hvor vi kom hele vejen rundt, og hvor der blev taget udgangspunkt i både æstetik og funktionalitet på en måde, vi ikke havde oplevet andre steder. Det var en rigtig positiv oplevelse, supplerer Flemming og fortsætter:

– Vi er normalt både krævende og måske også kritiske, når det kommer til byggeprojekter, men her havde vi en helt anden afslappethed. Simpelthen fordi vi kunne føle, at Thorkild var meget fagligt kompetent og hele tiden tænkte i helheder og de rigtige løsninger. Det gjaldt også under byggeprocessen, hvor Thorkild altid ville vide, hvilke øvrige beslutninger vi tog omkring byggeriet. Simpelthen fordi intet skulle overlades til tilfældighederne, og at det hele skulle spille bedst muligt sammen med køkkenet.

– Vi er blevet fantastisk glade for både huset i sin helhed og køkkenet, der er blevet det omdrejningspunkt i huset, som vi havde drømt om. Køkkenet er helt sikkert også en af årsagerne til, at Kristianshøj er blevet nomineret som ét af Jammerbugt Kommunes flotteste byggerier i 2018, slutter Erik.

flemming-og-erik-kundecase6